Donderdag 26 januari in de Grote Kerk te Velp om 20:00 uur

Waar heb jij te veel van?
En waarvan te weinig?
De opdracht voor het bijwonen van deze avond is: neem een volslagen overbodig gebleken voorwerp mee – hoe recenter hoe beter. Lukt dat niet? Kom dan toch!
Locatie: Kerkstraat 32 in Velp
Koffie en thee staan voor u klaar vanaf 19:30 uur.
Toegang is gratis en iedereen is welkom. Wij vragen voor de drankjes tijdens de pauze een kleine bijdrage.
Gift na afloop is welkom.

In Nederland is alles te koop, kan en mag heel veel.
Een enorme welvaart, waarin je makkelijk aanneemt dat dús ook alles móet.
De nieuwste spullen, de laatste mode, een volle agenda, de wereld bereizen, het nieuws bijhouden, een flitsende carrière, een leuk gezin, lekker groot wonen, 24/7 bereikbaar zijn. Het resultaat? Soms een gevoel van rijkdom en succes. Maar ook overgewicht, geldgebrek, slaapgebrek, burn out of eenzaamheid. Vaker nog  een gebrek aan ruimte in je volle huis, hoofd en agenda. En een onbevredigend gevoel rond de belangrijke, maar weinig urgente vraag wat er nou écht toe doet.
Eén manier om tot meer ruimte, tijd en voldoening te komen is meer regie nemen, bewuster leven en leren schrappen. Maar hoe pak je dat dan aan? Martin van der Gaag, auteur van De luxe van Genoeg en redacteur van het kwartaalblad Genoeg, sprak daarover met tientallen mensen en paste ook zelf vele vereenvoudigingen toe.

Biografie Martin van der Gaag

Martin van der Gaag studeerde af als voedingskundige, promoveerde in de sociologie en werkte als hogeschooldocent wetenschappelijke vorming. Hij is medewerker van museum Zaanse Tijd en redacteur en journalist bij het tijdschrift Genoeg (www.genoeg.nl), waarin hij schrijft over de échte houdbaarheid van levensmiddelen, slow fashion, ontspullen, de schoonheid van gevonden voorwerpen en bewustere beslissingen rond werk. Samen met Thomas Volman, gastheer van Stiltehuis Nijmegen, publiceerde hij “De luxe van genoeg” – een vrolijk filosofisch onderzoek naar hoe je met minder spullen en verplichtingen meer voldoening uit je leven kunt halen.