Op 8 februari aanstaande is er een muzikale voorstelling rond het thema ouder worden. Deze muzikale lezing wordt gegeven door Frits de Lange samen met zangers Eessa Frieman.
Frits de Lange is hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit (Groningen). Daarnaast doceert hij o.a. aan de filosofische Academie op Kreta. Regelmatig schrijft hij in Trouw en op zijn naam staan verschillende boeken.
Eindelijk volwassen: de wijsheid van de tweede levenshelft. Zie jij ouderdom als  verval? Frits wil met dit boek en dus ook met deze voorstelling een voorstel doen voor een ander script voor de tweede levenshelft, dat je helpt om er zin in te krijgen. Hij geeft een eigenwijs derde scenario: de wijze oudere. In de tweede levenshelft leren we onszelf beter kennen en relativeren. Dat helpt je om met meer compassie naar de wereld te kijken, je in te spannen voor de toekomstige generaties en minder bang te zijn om te sterven.
Het belooft een bijzonder interessante avond te worden met een uitdagend thema en prachtige muziek.
De toegang is zoals meestal gratis. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar. We starten om 20.00 uur. Na afloop vragen we wel een vrijwillige bijdrage. Wees welkom en neem mensen uit uw omgeving mee.