Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eredienst met ds. Dick Juijn

29 januari|10:00 - 11:00

Voorganger: Ds. Dick Juijn uit Delden
4e zondag Epifanie – kleur: groen

Kern van de zaak!
Deze zondag volgen we het leesrooster, met een bekend verhaal uit Matteus 5, 1-10. De zaligsprekingen. Er verandert veel in onze wereld anno 2023, maar ook veel zaken blijven hetzelfde, en vooral dat de rijken opnieuw rijker worden en de armen armer. Zou dat ooit kunnen veranderen? Veel mensen leggen zich er maar bij neer, maar Jezus sluit zich niet bij die beweging aan. Hoe komt dat zo? Wat kunnen wij op dit punt van Hem leren?

Collectes:
1. Diaconie – Lepra Zending
Het is deze zondag Wereld Lepradag. Melaatsheid, die oude Bijbelse ziekte, kennen we in Europa niet meer. Maar voor miljoenen in Afrika en Azië zijn de gevolgen van lepra nog dagelijks realiteit. Niet alleen de verminkingen en handicaps maar vooral de discriminatie en de uitsluiting liggen zware druk op de levens van de mensen zie getroffen zijn door deze ziekte.
2. Kerk – Kerkblad Lef!

U kunt ook uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
29 januari
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps

Organisator

Taakgroep Eredienst
E-mail:
vieren@pknvelp.nl