Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

concert Oude Jan

19 september 2021|15:30

Internationale allure in 12e eeuws kerkje te Velp

Virtuoos en romantisch zal Christian Sanders spelen tijdens het eerste concert van dit seizoen in De Oude Jan in Velp. In Wenen specialiseerde hij zich in Schubert. En Schubert zal hij spelen in Velp, op zondag 19 september om 15.30 uur.

Christian Sanders is geen onbekende in Velp. Sinds hij hier ruim twee  jaar geleden kwam wonen speelt hij met enige regelmaat op de vleugel in de Oude Jan. Vanwege corona zelden voor publiek, maar wel om te oefenen met zijn internationale ensembles. Vanaf september mag de jonge, gedreven pianist Christian Sanders eindelijk weer recitals geven. En hij begint zijn concertseizoen met groot plezier in Velp.

Christian Sanders werd geboren in Groningen en begon zijn pianostudie aldaar aan het  Prins Claus Conservatorium. Hij haalde zijn master aan het conservatorium te Utrecht, waar hij studeerde bij de Hongaarse pianiste Klara Würtz. Tijdens zijn vervolgstudie in Wenen nam hij ook deel aan internationale concoursen. Bij een ervan werd hij geëerd met de speciale prijs voor de interpretatie en uitvoering van een van de sonates van Schubert. In de Oude Jan kunnen de bezoekers zelf beoordelen waarom dat was!

De afgelopen jaren neemt Christian Sanders deel aan diverse internationale muziekfestivals voor ensembles. Hij treedt dan op met de Duitse violist Thomas Schüler (Wiener Konzertduo), de Slovaakse violiste Lucia Harvanova, de Bulgaarse celliste Liliana Kehayova (Bartholdy trio) en met de Nederlandse violiste Patricia Kuijk (Duo Patricia en Sanders).

Voor dit concert geldt nog steeds het coronaprotocol:  u of uw huisgenoten hebben geen corona-gerelateerde klachten; een geldige QR-code van de corona Check-app of een ander officieel vaccinatiebewijs (vaccinatie 2 weken voor concert) en desgewenst identiteitsbewijs.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 15, Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.
www.vriendenvandeoudejan.nl/

Gegevens

Datum:
19 september 2021
Tijd:
15:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp, 6883 HV

Organisator

Stichting Vrienden van de Oude Jan
Bekijk de site van Organisator