Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De openlucht dienst

4 juli 2021|10:00

Zondag 4 juli – 10.00 uur: Ds. DJ. Brans en ds. F. Ort
Slotzondag in het Openluchttheater de Pinkenberg

In samenwerking met de Protestantse Gemeente Rozendaal

3e zondag van de zomer – kleur: groen Lezing: Johannes 5: 1-18

Inspiratie voor deze dienst is het lied ‘Het duurt nu al een jaar’ van Romy Monteiro. De strekking van het lied is: hoe  lang het ook duurt, we blijven sterk, we blijven geloven in onze dromen. Dat is de enige weg die we kunnen gaan. Het is een strekking die goed past bij het evangelieverhaal over het geneeskrachtige bad van Betzata. Er liggen zieken en lammen, en sommigen liggen er al een hele tijd, maar ze hopen erop dat het bronwater hun verlamming wegneemt en hun krachten weer zullen bloeien. En dat is ook hoe het zal gaan.

Ds. Dirk Jan Brans en Ds. Frans Ort

Net zoals vorig jaar houden de Protestantse Gemeente Velp en de Protestantse gemeente Rozendaal een gezamenlijke openlucht kerkdienst. Deze keer om het voor velen onwennige en rare coronajaar af te sluiten en uit te zien naar een kerkelijk jaar waar weer meer mogelijk is.

Inspiratie voor deze openlucht kerkdienst is het lied  ‘Het duurt nu al een jaar’  van Romy Monteiro. Ansjelien Schimmel en Femke Brans gaan het lied voor ons zingen.
De strekking van het lied is: ‘Het duurt nu al een jaar, maar hoe lang het ook duurt, wij blijven sterk, we blijven geloven in onze dromen. Dat is de enige weg die we kunnen gaan
Een hoopvolle boodschap waarmee we het nieuwe kerkelijke jaar tegemoet gaan.

Zitplaatsen
In het openluchttheater zijn de zitbankjes op ruime afstand van elkaar geplaatst en kunnen 120 tot 160 mensen coronaproef zitten. Mensen uit een zelfde huishouden mogen dicht bij elkaar zitten.

Parkeren
Als u op de fiets komt kunt u deze neerzetten bij de ingang aan de Kluizenaarsweg 4. Komt u met de auto dan moet u deze parkeren bij het parkeerterrein tussen DVOV en VVO. Het openlucht theater zelf heeft alleen enkele parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanaf het parkeerterrein bij DVOV wordt u via borden en pijlen langs het veld van VVO naar de ingang van het openluchttheater geleid.

Aanmelden
Aanmelden via de website heeft de voorkeur. Maar ook zonder aanmelding bent u welkom bij de dienst. Wel moet u dan bij de ingang uw naam en telefoonnummer op een lijst noteren.

Bouwen met takken
Voor de kinderen en de tieners is er een eigen programma evenwijdig aan de dienst. We beginnen nog gezamenlijk, maar al snel gaan de kinderen en tieners naar achteren.
Daar worden in het bos takken gezocht, waarvan in twee groepen bouwwerken worden gebouwd met behulp van o.a. Stick-Lets en postbode elastiek.

Koffie en iets lekkers
Neem voor het koffiedrinken na de dienst in een thermoskan zelf thee of koffie mee en een eigen drinkbeker. Ook willen we u vragen om iets lekkers mee te nemen om te delen. Koekjes, chocolaatjes en taart komen op een tafel beneden bij het podium te staan.

Ds. Dirk Jan Brans en ds. Frans Ort

Op deze morgen is de collecte voor de diaconie bestemd voor ons SOS project Kayamandi van Kerk in Actie.

Voor uw gaven voor de Diaconiecollecte kunt u een bedrag overmaken op het rekeningnummer:
NL50RABO 0369771788, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp. en dan o.v.v. datum en naam collectedoel.
 

Gegevens

Datum:
4 juli 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Openlucht theater
Pinkenbergseweg
Velp,
+ Google Maps