Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eredienst: Ds. Dirk Jan Brans

28 mei|10:00 - 11:30

Pinksteren – kleur: rood

De lezing uit Ezechiël 11: 17-20 werpt een mooi licht op het Pinksterevangelie uit Handelingen 2. Het gaat om een levend hart krijgen, in plaats van een versteend hart. Dat is het werk van de Geest: zacht maken wat verhard is, bijeenbrengen wat verdeeld is, helder maken wat troebel is.
Dat gebeurt op het Pinksterfeest. Het is alsof de Geest alle harten vurig en ontvankelijk maakt zodat woorden van God onmiddellijk in ieders eigen taal begrepen worden.

In deze dienst komt zangeres Talitha Nawijn met haar begeleidingsband  een aantal prachtige en passende liederen zingen en zal Janneke Bron vanuit onze gemeente een zending ontvangen voor haar werk als geestelijk verzorger voor de Stichting Pleyade te Arnhem.

De eerste collecte voor de diaconie is bestemd voor de zending in o.a. Oost-Europa. Het leven is hard voor kansarme gezinnen in Oost-Europa. Wij reiken uit naar gezinnen met praktische en geestelijke ondersteuning. Met de bijdrage kunnen gezinnen een beter bestaan opbouwen om uiteindelijk zelfredzaam te worden.

De tweede collecte is voor “oog voor kinderen in pioniersplekken. Met de opbrengst van de collectes ondersteunt de Prot.Kerk pioniersplekken in het hele land.

Gegevens

Datum:
28 mei
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps

Organisator

Protestantse Gemeente Velp