Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Eredienst met ds. Hans van Walsum

5 februari|10:00 - 11:00

Zondag 5 februari – 10:00 uur: Ds. H. van Walsum uit Poortugaal.
4e zondag Epifanie – kleur
: groen
Lezing: Marcus 1: 14-20

We zitten nog midden in de tijd van Epifanie. De kerk leest deze weken vanouds de evangelieverhalen van Jezus’ verschijnen onder de mensen. Daarbij hoort ook het verhaal van de roeping van Jezus’ leerlingen, ‘die zomaar zonder praten hun netten verlaten’ (Liedboek 531). Een verhaal dat in alle vier de evangeliën voorkomt.  Een verhaal dus dat ertoe doet. We lezen het deze zondag bij Marcus (1:14-20). Het gaat in de dienst over de (on)vanzelfsprekendheid van het volgen van Jezus. Het thema: ’Niet meet vreemde mannen meegaan!’.

Collecten:
5 februari , eerste collecte  SOS Kayamandi
In november jl. heeft Alie Hoek (uit de raad van advies) de projecten bezocht. Alie en haar man hebben ook het “broodproject” bezocht. Het aantal kinderen dat brood nodig heeft groeit alleen maar. Ze worden bereikt via de 2 scholen van de Township. Ook zijn er nog wel kinderen die nog niet naar school kunnen omdat ze nog niet geregistreerd zijn; de gezondheidswerkers speuren hen op, zodat ook zij brood gaan krijgen. Dat de armoede toeneemt blijkt uit het feit dat steeds meer kinderen zonder schoenen naar school komen. Wij hopen door te kunnen gaan met onze hulp; al 2x hebben wij helaas 20% op onze projecten moeten bezuinigen, maar ik blijf optimistisch en hoop dat u ons financieel wilt steunen. Iedere euro gaat naar de kinderen, ons bestuur berekent geen onkosten, reis/verblijfskosten, enz. Bea Lanting-Boer, voorzitter stichting SOS Kayamandi hoopt in de dienst aanwezig te zijn. in verband met de afsluiting van het project. Meer info op www.sos-kayamandi.nl

De 2e collecte voor de Kerk is bestemd voor Noodhulp

U kunt ook uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps