Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond

26 november 2021|19:30

Van U is de toekomst
6 films die raken aan het jaarthema ‘Van U is de toekomst’

Departures
Daigo, een begenadigde jonge cellist keert met zijn vrouw naar zijn geboortestad terug als zijn residentie orkest door gebrek aan subsidie ophoudt te bestaan. Zijn oog valt op de advertentie: “ Departures (vertrekken), geen opleiding nodig, korte uren, voltijdbaan” en hij verwacht werk bij een soort reisbureau, het blijkt bij een uitvaartonder- nemer te zijn. Na aanvankelijke weerzin, wordt Daigo zich via zijn leermeester bewust van de bijzondere waarde van het traditionele
Japanse afscheidsritueel. Hij leert de doden met respect te behandelen, ze te wassen, te kleden en te kisten in aanwezigheid van de nabestaanden. Het wordt een heftige initiatie voor Daigo, waarin we hem zien groeien in mooie, liefdevolle en respectvolle omgang met de doden, maar ook in zijn eigen onverwerkte rouw om zijn vader.
Een ontroerende, poëtische en humoristische film vormgeven vanuit de Japanse cultuur en toch heel herkenbaar en begrijpelijk voor ons. Een film over hoe nabestaanden de doden een plaats geven in hun hart. Een film die laat zien dat voor ons toekomstige leven goed afscheid nemen belangrijk is.

Gegevens

Datum:
26 november 2021
Tijd:
19:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT

Organisator

Ds. Dirk Jan Brans
E-mail:
djbrans@xs4all.nl