Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interview met Geert Mak

18 mei|20:00 - 22:00

Interview met Geert Mak: Grote verwachtingen

Verzorgd door de Bibliotheek Veluwezoom, boekhandel Meijer & Siegers Oosterbeek en boekhandel Jansen & de Feijter Velp

Ter gelegenheid van de Boekenweek interviewt boekhandelaar Walter Jansen Geert Mak over zijn nieuwste boek ‘Grote verwachtingen’, het vervolg op het alom geprezen ‘In Europa’. En waar staat Geert zelf, als je kijkt naar het thema van de Boekenweek, beschouwt hij zichzelf eigenlijk als een rebel of dwarsdenker?

Geert Ludzer Mak werd op 4 december 1946 in Vlaardingen geboren. Hij was het jongste kind van de gereformeerd predikant Catrinus Mak en zijn vrouw Geertje van der Molen. Geert groeide op in Leeuwarden en Hurdegaryp en doorliep in Leeuwarden het Gereformeerd Gymnasium.
Mak brak in 1992 bij het grote publiek door met het boek ‘De engel van Amsterdam‘. In zijn boek ‘Hoe God verdween uit Jorwerd‘ (1996; Henriette Roland Holst-prijs 1999) behandelt hij de veranderingen in het dorpsleven in de 20e eeuw, met het Friese dorp Jorwerd als voorbeeld. In zijn boek ‘De eeuw van mijn vader‘ (1999) schetst Mak de geschiedenis van Nederland in de 20e eeuw. Hiermee won hij de Trouw publieksprijs.

Mak tracht in zijn boeken de grote lijn van de geschiedenis te verbinden met de leefwereld van gewone burgers en verwerkt in zijn boeken allerlei opmerkelijke details. Zijn werk wordt in het buitenland over het algemeen uitstekend ontvangen.

Gegevens

Datum:
18 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk

Organisator

Verhuur