Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interview met Paul van Vliet

8 mei|15:00 - 17:00

Boekhandelaar Walter Jansen gaat hem interviewen, onder andere over zijn leven maar wel met zijn werk als vertrekpunt, waar hij ook uit zal voorlezen.

De cabaretier schreef bijvoorbeeld Brieven van God en andere mensen en, zijn jongste boek, Heimwee naar morgen. Aanknopingspunten genoeg voor een fijn gesprek over zijn leven van nu, zijn zestigjarige theatercarrière, zijn ervaringen van onderweg, zwervend en spelend door Nederland en Vlaanderen, zijn contact met Aurdy Hepburn die hij goed gekend heeft, onder meer door hun beider werk als ambassadeur van Unicef. Het publiek mag vragen stellen. Na het interview leest Van Vliet voor uit eigen werk, en hij sluit natuurlijk af met een signeersessie.

Paul van Vliet wandelt bijna iedere dag langs de zee van het Noorderstrand van Scheveningen. De meeste verhalen in zijn nieuwste bundel ‘Heimwee naar morgen’ zijn daar bedacht. Voor de onderwerpen kon hij putten uit het rijke verleden van een ruim 60-jarige theatercarrière. Het zijn de herinneringen en ervaringen van onderweg, zwervend door Nederland en Vlaanderen. Ook beschrijft hij in fragmenten de eerste 25 jaar van zijn leven. Van het oude Haagse huis van zijn overgrootmoeder waar hij werd geboren tot en met zijn studententijd in Leiden. De verhalen zijn vaak associatief en versierd met zijn fantasie en diepste verlangens. Eerlijk, authentiek en humoristisch met een ondertoon van melancholie. Een mix van kracht en kwetsbaarheid.

Cabaretier, zanger, schrijver, acteur, musicalster, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn: Paul van Vliet (1935) behoort tot de veelzijdigste en succesvolste van alle Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn.

Gegevens

Datum:
8 mei
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk

Organisator

Verhuur