Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

26 september 2021|10:00

Voorganger ds. Dirk Jan Brans

Ook is deze dienst te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Avondmaal op zondag 26 september 2021, in de kerk en thuis

In de kerk
Onze laatste gezamenlijke avondmaalviering was de online viering van het Avondmaal op Witte Donderdag 1 april. Dit seizoen willen we, nu de beperkingen i.v.m. corona voor een groot deel worden losgelaten, weer beginnen met de reguliere avondmaaldiensten. We starten op zondag 26 september. Toch zal het ietsje anders gaan dan gebruikelijk. Het brood wordt u niet persoonlijk overhandigd maar krijgt u aangereikt op een schaal. En we drinken niet uit die ene beker, maar een ieder krijgt een klein bekertje wijn aangeboden. En het is, zoals u gewend bent een lopend avondmaal, maar we vragen u wel voldoende afstand te houden. Met deze kleine wijzigingen moet avondmaal vieren in coronatijd heel goed kunnen.

Thuis   
Thuis kunt u online-meevieren. Want ook thuis bent ook uitgenodigd aan de tafel van de Heer. Leg een stukje brood op een schaal, vul een glaasje met wijn en steek een kaars aan. Tijdens het delen van het brood zal de voorganger zeggen: ‘nemen wij nu hier en u thuis een stukje van het brood, lichaam van Christus voor u gebroken.’ En tijdens het delen van de wijn zal de voorganger zeggen: ‘Nemen wij nu hier en thuis een slokje van de wijn, wijn van het Koninkrijk voor u vergoten.’ Zo zijn we op afstand toch samen en brengen we ons te binnen wat Jezus ons heeft voorgeleefd.

Schriftlezing
De lezing voor deze dienst is Handelingen 6: 1-7. Het is een lezing die gaat over het verdelen van de taken in de groeiende gemeente en daarmee ook een lezing over het vinden van ambtsdragers. En tegelijk is het een lezing over de zin en betekenis van het Avondmaal. Heel toepasselijk ook voor onze gemeente.
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:
1. Diaconie – Exodus
2. Kerk – Vredeswerk

1e collecte:
Exodus –  hulp tijdens en na detentie.
Met een terug tredende overheid die niet alles meer financiert, moet je als diaconie juist je nek durven uitsteken en gemotiveerde (ex) gedetineerden en organisaties als Exodus ondersteunen. Doen we dat niet, dan blijven we vastzitten aan heel veel recidivisten. Exodus is het verlengstuk van de diaconie en helpt waar geen helper meer is.

2e collecte:
Joodse en Palestijnse kinderen spelen samen

Deze kinderen groeien gescheiden van elkaar op. Door het decennia lange conflict in hun land is er veel onderlinge haat. Men leert elkaar te zien als “bezetter ” “of “terrorist”. Kerk in Actie wil aan deze negatieve stereotypen een eind maken door Joodse en Palestijnse kinderen met elkaar in contact te brengen. Ze bezoeken elkaar in de klas en leren spelenderwijs over elkaars geschiedenis , tradities en identiteit. Een klein begin naar meer vrede.

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Ook kunt u na de dienst een gift doen in de schalen bij de uitgang van de kerk

Gegevens

Datum:
26 september 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps