Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

28 november 2021|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Ook is deze dienst te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Eerste Advent kleur: paars
M.m.v. het kinderprojectkoor
Lezing: Lucas 1: 5-25
Op de adventszondagen volgen we het evangelie volgens Lucas op de voet. In dit evangelie worden de geboortes van Johannes en Jezus nauw met elkaar verweven. Op deze zondag horen we hoe Zacharias en Elisabeth, die al op leeftijd zijn, toch nog een kind mogen verwachten.
Een kind dat veel vreugde en blijdschap zal geven. En niet alleen aan de ouders.
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:
1. diaconie: Griekenland
2. kerk: liturgisch bloemschikken

1e collecte: Stukje welvaart delen

Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding, zorg en onderwijs en probeert ze op een betere plek te krijgen.
Op meer dan zeshonderd plekken gaan collectanten van 22 – 27 november langs de deuren; afsluitend collecteren we op 28 november hiervoor in de kerkdienst. Het is schrijnend om te zien hoe wij in Europa omgaan met vluchtelingen, kwetsbare mensen die op zoek zijn naar een klein beetje veiligheid. Misschien is het slechts een druppel op een gloeiende plaat, maar voor mensen die zo’n druppel krijgen, is het heel belangrijk. Uw gift kunt u op de gebruikelijke manier geven: in de collectezak, via GIVT of op rekeningnummer NLS0 RABO 0369771788 t.n.v. diaconie protestantse gemeente Velp o.v.v. collecte 28/11 vluchtelingenkinderen.

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Ook kunt u na de dienst een gift doen in de schalen bij de uitgang van de kerk

Gegevens

Datum:
28 november 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps