Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

10 juli|10:00

Voorganger: Ds. Ida Eldering

Groen geloven. Hoe duurzaam om te gaan met de schepping? Wat kan dat voor ons dagelijks leven en voor onze geloofsbeleving allemaal betekenen?
Samen met gemeenteleden willen we deze dienst voorbereiden en hier heel concreet bij stilstaan. Er staan 12 scheppingsliederen in ons nieuwe Liedboek, nr.977 – 988. Hoe mooi om 12 dagen lang dagelijks zo’n lied te overdenken en zo mogelijk te zingen! Het gedicht op p.1516 van datzelfde Liedboek ‘Glorie zij God voor bontigheid’ bracht mij op het idee om u te vragen om bloemen uit de tuin mee te nemen, om daarmee de veelkleurigheid van de schepping te vieren.
De bloemen kunnen dan na afloop mee genomen worden door mensen die geen tuin hebben. Misschien kunnen mensen zonder tuin iets lekkers gaan bakken?
Na de dienst en de koffie is er een nagesprek. Laten we kijken hoe wij persoonlijk en als kerk nog bewuster en duidelijker stappen kunnen zetten naar een groenere toekomst.
Ik verheug mij op een veelzijdige, veelzeggende en veelkleurige kerkdienst!
Ds. Ida Eldering – J.N.,

Voor info en opgave tel. 026-3623980 of 06-29637653 en ida.eldering@hotmail.com

Deze dienst is ook online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Collectes:
1. Diaconie – SHM
2. Kerk – multimedia

1e collecte SHM SchuldHulpMaatje
In de Regiobode heeft u kunnen lezen dat Seia Moet het secretariaat heeft overgedragen. Ook bij het SHM worden nog veel mensen met schulden geholpen door vrijwilligers.

U kunt ook uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
10 juli
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps