Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

24 juli|10:00

Voorganger: Pastor Janneke Bron

Iedere stap is vrede’
Als het goed is heb ik in de week die voorafgaat aan deze dienst de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Een belevenis! Ik vergelijk deze tocht met een pelgrimstocht. Een pelgrimstocht, of bedevaart, is van oorsprong een tocht naar een heilige plaats. Jeruzalem bijvoorbeeld, Mekka of Rome. Vandaag de dag staat pelgrimeren ook vaak los van een religies. Pelgrimeren staat dan bijvoorbeeld voor bezinning, een weg naar binnen om meer inzicht te krijgen in jezelf of in de wereld om je heen. Je kunt in je eentje een pelgrimstocht maken, maar ook samen met anderen. Waar de pelgrim ook uitkomt, hij of zij komt altijd veranderd thuis.
In deze dienst staan we stil bij pelgrimeren aan de hand van Bijbelse verhalen waar wat afgelopen wordt. We horen een tekst van de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh en natuurlijk zingen we pelgrimspsalmen.
Pastor Janneke Bron

Deze dienst is ook online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Collectes:

De eerste collecte is deze zondag voor  Artsen Zonder Grenzen.

AZG biedt medische zorg aan de meest kwetsbare en buitengesloten mensen in nood.

De tweede collecte is  bestemd voor de Arnhem Student Point (ASP),
Een non-profit organisatie waar studenten van alle universiteiten in Arnhem elkaar kunnen ontmoeten en op veel verschillende manieren inspiratie kunnen opdoen.
Alle activiteiten zijn gratis en beschikbaar voor alle internationale en Nederlandse studenten of
afgestudeerden in Arnhem.

U kunt ook uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
24 juli
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps