Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

6 maart|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Het bijwonen van de kerkdiensten is weer mogelijk in de kerk.

1e zondag van de 40 dagen – kleur: paars
Lezingen: 1 Samuel 10: 1-6 en Johannes 12: 1-11
In de eerste lezing wordt Saul tot koning gezalfd. Hij krijgt de gave van de geest en die zal hem tot een ander mens maken.
In de tweede lezing zalft Maria Jezus met kostbare nardusolie.
Voor Maria is de zalving een daad van overgave en een geloofsbelijdenis: Hij is de ware gezalfde.

Deze dienst is ook online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Collectes:
1. Diaconie – KIA – Rwanda
2. Kerk – Sirkelslag

1e collecte: Rwanda, moderne landbouwtechnieken

Vandaag collecteren we voor een ontwikkelingsproject van Rwandese diaconessen. De zusters trainen arme boerengezinnen in moderne landbouwtechnieken voor hogere opbrengsten van hun land door het creëren van vruchtbare grond, irrigatie, variatie door wisselteelt gewassen én veeteelt (o.a. kippen, geiten, koeien en bijen houden). Daardoor kunnen de kinderen naar school en zijn elektra en een gezondheidsverzekering betaalbaar. Dit betekent veel in het leven van mensen. Eén boer of boerin trainen kost 160 euro. Dank voor uw bijdrage aan dit zendingswerk! Projectnummer Z 009060.

2e collecte Sirkelslag

Deze collecte is bestemd voor de kerk: interactief aan de slag met de bijbel. Elk jaar strijden jongerengroepen uit heel Nederland voor de hoogste score bij Sirkelslag, een interactief bijbelspel van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. De groepen spelen het spel vanaf hun eigen locatie en staan online met elkaar in verbinding. Bij Sirkelslag staan altijd een bijbelverhaal en vaak ook diaconale thema’s centraal. Jongeren gaan zo op een ongedwongen manier met geloofsonderwerpen aan de slag. Voor kerken is Sirkelslag een mooie kans om hen betrokken te houden.

U kunt ook uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
6 maart
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk