Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

13 maart|10:00

Voorganger: Rob van de Wetering

Het bijwonen van de kerkdiensten is weer mogelijk in de kerk.
Deze dienst is ook online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

2e zondag van de 40 dagen – kleur:paars
Lezing: Johannes 12:20-36 en Kolossenzen 2:8-15
Vandaag lezen we uit het Johannes-evangelie een wonderlijk verhaal. Jezus spreekt over zijn dood en zegt daarover raadselachtige dingen. Bovendien klinkt er een stem uit de hemel. De omstanders begrijpen er niets van, terwijl het ook over hen gaat, en dus ook over ons.

Collectes:
1.  Diaconie – KIA – Bangladesh
2.  Kerk- koffie na de dienst

1e collecte: veilig koken en hoger inkomen

Bangladesh is een zeer dichtbevolkt land. Stijging zeespiegel, extreme droogte of zware regenval bedreigen de voedselvoorziening. De Christelijke Commissie voor Ontwikkeling in Bangladesh (CCDB) ontwikkelde een plan voor milieuvriendelijker koken, waarbij het verstookte hout duurzaam wordt benut. Vrouwen mengen het restproduct biochar met organische mest van hun vee en verkopen de biochar als een natuurlijke bodemverrijker die CO2 opslaat in de bodem en zo uitstoot vermindert. Het ingenieuze kooktoestel veroorzaakt minder rook en is dus gezonder. Graag uw steun voor dit werelddiaconale project (nummer W 002061).

U kunt ook uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
13 maart
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk