Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

7 februari 2021|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Ook deze dienst is via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252 te volgen.

Vierde zondag na Epifanie
Lezing: Marcus 1:29-39
Als Jezus met Simon en Andreas en nog twee leerlingen na de synagogedienst bij de schoonmoeder van Simon op bezoek komt, ligt zij met koorts in bed. Er wordt niet verteld hoe dat komt. Wat zou de verklaring van haar koorts kunnen zijn en wat betekent haar genezing? Die vragen staan in de preek centraal.
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:
1. Diaconie/ KiA: SOS Kayamandi
2. Kerk/ Bijbel Genootschap

1e diaconale collecte: Kayamandi
De eerste zondag van februari, de dag van de watersnoodramp in 1953, is al sinds die tijd de zondag voor het werelddiaconaat, ook wel Kerk-in-Actie genoemd. Samen met Rozendaal ondersteunen we het project SOS Kayamandi in Zuid Afrika, waar broodmaaltijden op school worden uitgedeeld en onderdak wordt gegeven in drie weeshuizen. De eerste collecte op 7 februari is hiervoor bestemd, uw gift via Givt of op het rekeningnummer van de diaconie NL50 RABO 0369 7717 88 is hard nodig en wordt goed gebruikt. Hartelijk bedankt namens de diaconie.
Wim Buizert, werelddiaken.

2e collecte: Bijbelgenootschap
Bijbel voor kerk en cultuur.

De Bijbel is een boek met een unieke betekenis. Voor miljoenen mensen is het een heilig boek, waarin zij Gods stem horen spreken.
Tegelijk is het een literair monument, een fundament van onze cultuur en een inspiratiebron voor kunst en literatuur.
De Nieuwe Bijbelvertaling beoogt een bijbel te zijn die geschikt is voor zowel kerk als cultuur.
De vertaling doet recht aan de Bijbel als een literaire tekst en houdt daarbij steeds voor ogen dat het boek in de eerste plaats als een geloofsboek gelezen wordt.

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

 

Gegevens

Datum:
7 februari 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk