Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

7 maart 2021|10:00

Voorganger: Ds. W. van Wakeren

Ook deze dienst is via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252 te volgen.

Derde zondag van de 40 dagen
Lucas 13:6-9. Gelijkenis van de Vijgenboom. Jezus-van-Nazareth is een meester in het geduldig bewerken van onvruchtbare grond. In Genesis spreekt men van Adaám op de adamáh, de mens staande op de grond voor Gods aangezicht. Staande op deze grond is de mens erg krachtig en vruchtdragend. Maar wat als je nu een korte periode of voor langere tijd geen vrucht draagt, als je kwetsbaar bent? Juist dan neemt Jezus het voor ons als mens op.

Collectes:

  1. Diaconie/ KiA: Libanon
  2. Kerk/ Kerk voor iedereen

De 1e collecte is voor Libanon, voor de opvang van vluchtelingen en voor theologisch onderwijs.

In Libanon wonen relatief gezien veel christenen. Miljoenen Syriërs vluchtten voor geweld in eigen land en zijn gastvrij opgevangen in Libanon. Een zware opgave voor dat land; daarom helpt Kerk in Actie zowel de vluchtelingen als de arme bevolking. Ook wordt de Near East School of Theology gesteund die predikanten opleidt voor landen als Syrië, Armenië, Libanon en Israël/Palestina. Na terugkeer verspreiden zij Gods woord in deze landen. Dank voor uw bijdrage aan deze zendingscollecte! Ook mogelijk via NL89 ABNA 0457457457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. onderwijs Libanon.

De 2e collecte is voor de Kerk, kerk voor iedereen.

In Nederland gaan er steeds minder mensen naar de kerk. Maar dat betekent niet dat er geen behoefte is aan zingeving. Kerken spelen hierop in met alternatieve vormen van kerk zijn. Hier delen zij het evangelie op een manier die aansluit bij waar de mensen naar op zoek zijn. De PKN ondersteunt deze pioniersplekken. Ze staan altijd in verbinding met een bestaande gemeente, want “oude” en nieuwe kerken hebben elkaar nodig.

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
7 maart 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk