Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ochtenddienst

14 maart 2021|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Ook deze dienst is via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252 te volgen.

Vierde zondag in de 40 dagentijd
Lezing: Johannes 6:4-15
‘Waar Jezus in het groene gras de mensen liefhad en genas.’ In het evangelieverhaal is er het groene gras, aan de oever van het meer van Galilea, waar het brood rondgaat, voldoende voor ieder – we eten er vandaag bij wijze van speken nog van. Het is voedsel voor ons geloof!
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:

  1. Diaconie/ Binnenlands diaconaat
  2. Kerk/ Bloemengroet


De 1e collecte op de vierde zondag in de veertigdagentijd is voor
Binnenlands diaconaat, met name ondersteuning van diaconaat in arme regio’s.

In Oost-Groningen en Limburg wordt armoede vaak doorgegeven van generatie op generatie. Er is weinig werk en er zijn weinig voorzieningen om kansarme jongeren op te vangen. Juist is deze regio’s zijn de kerken klein en hebben ze niet veel financiële middelen. Hoe kun je als diaconie iets doen voor mensen in kwetsbare omstandigheden? Hoe kun je bijvoorbeeld iets betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede? Kerk in Actie begeleidt kerken in deze regio’s in hun diaconale taak en ondersteunt hen zo nodig financieel.

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
14 maart 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Rondeel