Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

28 maart 2021|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Ook deze dienst is via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252 te volgen.

Palmzondag
Lezing: Marcus 11:1-11
Een bijzondere intocht op een bijzonder ezeltje, zo zou je de intocht van Jezus in Jeruzalem kort kunnen samenvatten. Wat maakt dit ezeltje nou zo bijzonder en wat vertelt ze ons over Jezus? Over deze twee vragen wil ik samen met u nadenken.
In deze dienst van Psalmzondag zal Arthur Ohm herbevestigd worden in het ambt van diaken en zal Chris Scharten herbevestigd worden in het ambt van ouderling.
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:

  1. Diaconie/ KiA/ Bangladesh
  2. Kerk/ JOP

 

1e collecte voor de diaconie.

Bangladesh herbergt meer dan 1 miljoen Rohingya’s uit Myanmar, waarvan 70% kinderen en baby’s. Gezinnen zijn gevlucht uit angst voor het Myanmarese leger.
Er is groot tekort aan voedsel, water en onderdak. De kans op verspreiding van ziekten is groot. Kerk in Actie heeft toegang tot vluchtelingenkamp Cox’s Bazar. Voor 1500 families is noodhulp beschikbaar, met name voor alleenstaande vrouwen , ouderen en gehandicapten. Voor opschaling van de noodhulp wordt onze bijdrage gevraagd via de collecte of via NL89 ABNA 0457 4574 57 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. projectnummer N 000703.

 

2e collecte voor de kerk. PaasChallenge

Wat betekent Pasen en wat betekent het paasverhaal voor mfj? Met deze vraag gaan elk jaar meer dan zesduizend jongeren aan de slag als ze – in groepen – de PaasChallenge doen. De PaasChallenge, die wordt gehouden in de week voor Pasen, is een spel dat is gemaakt door Jong Protestant, de jeugdwerk­organisatie van de Protestantse Kerk. Door middel van allerlei opdrachten doorleven de jongeren het paasverhaal. Ze ontdekken waarom Jezus zijn lijdensweg ging en waarom er voor hen nieuw leven mogelijk is.

 

 

 

 

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
28 maart 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk