Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

2 mei 2021|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Ook deze dienst is via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252 te volgen.

Lezing: Johannes 15:1-11
In deze lezing over de ware wijnstok gaat het om verbondenheid met God en met Jezus. Als we als ranken verbonden blijven met de wijnstok zullen we vrucht dragen. Dan worden we gedragen en mogen we zelf dragen! Ds.
Dirk Jan Brans

Collectes:

  1. Diaconie/ KiA: Nigeria
  2. Kerk/ JOP

 

1e collecte voor de diaconie: Nigeria, traumaverwerking vluchtelingen

In Nigeria zijn 1,8 miljoen christenen en moslims op de vlucht voor het geweld van terreurgroep Boko Haram. Ze roven, moorden en branden dorpen plat. Vluchtelingenkampen herbergen 500.000 mensen. Kerk in Actie steunt lokale kerken en organisaties met voedselhulp, water, sanitair en traumaverwerking voor 1800 volwassenen en kinderen. Een groepstherapie kost €10 per dag waarin slachtoffers bidden en leed verwerken. Graag uw steun voor deze noodhulpcollecte of via NL89 ABNA 0457457457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. projectnummer Z 004624 Nigeria.

2e collecte is voor de kerk voor JOP.

Kerk als thuisplek voor jongeren. Kinderen en jongeren hebben een plek in de kerk. Onderzoeken en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen, of dit nu in een traditionele of een vernieuwde omgeving is. Daarom ontwikkelt Jong Protestant materialen voor jeugdwerkers en vrijwilligers die eraan bijdragen dat er een plek is waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen.

Schrijfactie Amnesty International

In verband met de coronamaatregelen wordt u maandelijks de mogelijkheid geboden een online petitie (of een e-mail) te versturen. Net als bij de papieren petitie vult u uw (voor)naam en woonplaats in.
De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd en uw eigen e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.


Pakistan
Het christelijke echtpaar Shafqat Emmanuel en Shagufta Kausar zit sinds 2014 in een dodencel. Ze ontkennen dat ze ‘godslasterlijke’ berichten zouden hebben gestuurd aan een moslimgeestelijke en bewijs ervan ontbreekt. Shafqat is verlamd vanaf zijn middel en heeft doorligwonden. Hij heeft dringend adequate medische hulp nodig. De overheid wordt hiertoe opgeroepen, evenals om directe vrijlating van het echtpaar. Kijk voor deelname aan deze e-mail hier.

 

 

 

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
2 mei 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT