Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

30 mei 2021|10:00

Voorganger: Rob van de Wetering

Trinitatis
Lezing: Romeinen 8:12-17
Pinksteren is het feest van de Heilige Geest. De eerste zondag na Pinksteren is Trinitatis. Het is de zondag van de drie-eenheid, de eenheid van Vader, Zoon en Heilige Geest. Als Christenen kunnen we moeilijk spreken over de Heilige Geest, als we ook niet spreken over de Vader en de Zoon. Vader, Zoon en Geest vormen een gemeenschap van liefde waarin ook wij mogen delen. Het is de Geest die ons leert geloven, die ons wijst op wat Christus voor ons heeft gedaan, die ons aanvuurt om te leven in liefde tot God en tot elkaar, die ons troost en die ons bemoedigt. God is door zijn Geest niet ver weg, maar innig nabij en heel persoonlijk.
Rob van de Wetering

Het moderamen heeft besloten om weer kerkdiensten te houden met 30 kerkgangers.
Wilt u met een kerkdienst bijwonen? Maak dan een reservering per persoon. Dit kan uiterlijk tot zaterdagmorgen 10 uur zolang het maximum aantal reserveringen nog niet bereikt is. Kijk op de homepagina van de website onder “Reserveren kerkdienst” Bij problemen kunt u bellen naar telefoonnummer 0263760277

Ook is deze dienst te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Collectes:
1. Diaconie/ KiA – Moldavië
2. Kerk/Tuinonderhoud

 

1e collecte voor de diaconie; Moldavië: geef kinderen een toekomst.

In het armste land van Europa worden kinderen vaak aan hun lot overgelaten en ontbeert het hen aan liefdevolle zorg. Ouders werken noodgedwongen in het buitenland of zoeken troost in alcohol. Naast schoolverzuim lopen kinderen risico om slachtoffer te worden van (seksueel) geweld. Kerken en Youth for Christ bieden naschoolse opvang, huiswerkhulp, gezonde maaltijden en sport- en spelactiviteiten. Draagt u bij aan deze liefdevolle ontferming over 1400 kwetsbare kinderen? Ook mogelijk via NL89 ABNA 0457 4574 57 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. projectnummer W 013830 Moldavië.

 

 

 

 

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Ook kunt u na de dienst een gift doen in de schalen bij de uitgang van de kerk.

 

Gegevens

Datum:
30 mei 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk