Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

6 juni 2021|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

1e zondag na Trinitatis – kleur: groen Lezing: Johannes 3:22-36
De spanning tussen hemel en aarde, tussen twee manieren van ‘weten’ is groot. Johannes wijst ons voortdurend op Hem die uit de hemel komt en zegt: ‘Hij die door God gezonden is, spreekt de woorden van God, en God schenkt de Geest in overvloed.”
Ds. Dirk Jan Brans

Het moderamen heeft besloten om weer kerkdiensten te houden met 30 kerkgangers.
Wilt u met een kerkdienst bijwonen? Maak dan een reservering per persoon. Dit kan uiterlijk tot zaterdagmorgen 10 uur zolang het maximum aantal reserveringen nog niet bereikt is. Kijk op de homepagina van de website onder “Reserveren kerkdienst” Bij problemen kunt u bellen naar telefoonnummer 0263760277

Ook is deze dienst te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Collectes:
1. Diaconie -SOS Kayamandi
2. Kerk- Dorpskerken

1e collecte

De weeskinderen van Kayamandi en Cloetesville (Z.A.)
Net als in de rest van de wereld vecht ook Zuid-Afrika tegen Corona. Gelukkig zijn alle pleegmoeders en kinderen in de kleinschalige weeshuizen van stichting SOS Kayamandi uit Dieren gezond gebleven! De kinderen gaan naar school en moeten de hele dag een mondkapje dragen wat zij dankzij het geduld van de pleegmoeders ook allemaal doen.

Chuchu uit Kayamandi gaat naar de middelbare school in Swellendam. Dit betekent dat er, vanwege de afstand door de week in een hostel verbleven moet worden. Gelukkig is er een sponsor die dit mogelijk maakt!
Garnet, ook uit Kayamandi’s weeshuis, (rechts op de foto) is een erg goede en enthousiaste schaker. Hij gaat regelmatig naar toernooien!

Tien jaar geleden zijn er een aantal spellen aan de weeshuizen geschonken door stichting SOS Kayamandi, waaronder voor ieder huis een schaakspel. Het is heel leuk dat de kinderen hier zoveel plezier aan beleven Eén van de kinderen uit Cloetesville houdt van dansen en hoort daar nu bij een dansgroep.

Er is in de weeshuizen veel aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen en ook voor hun hobby’s en liefhebberijen. Een aantal vrijwilligers helpt hierbij. Het is zo belangrijk dat deze kinderen een gezonde basis voor hun verdere leven ontvangen en in liefde mogen opgroeien. Op hun beurt kunnen zij straks veel betekenen voor de toekomst van Zuid Afrika.

Wilt u meer weten over het werk van Stichting SOS Kayamandi kijk dan op https://sos-kayamandi.nl/.
Hier kunt u zich ook aanmelden als sponsor. De diaconie van Velp/\
Rozendaal ondersteunt deze stichting. Op 6 juni zal er gecollecteerd worden voor dit doel. U kunt ook uw gift overmaken op de bankrekening van de diaconie van de protestantse gemeente Velp NL50 RABO 0369 7717 88 o.v.v. datum 6/6 en doel Kayamandi.

 

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Ook kunt u na de dienst een gift doen in de schalen bij de uitgang van de kerk.

Gegevens

Datum:
6 juni 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk