Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

20 juni 2021|10:00

Voorganger: Pastor Janneke Bron

3e zondag na Trinitas – kleur: groen
Lezing: Johannes 4:27-42 en Hebreeën 13:1 -3
Op deze Wereldvluchtelingendag staan we stil bij de miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Vreemdelingen herbergen is één van de werken van barmhartigheid, gebaseerd op de woorden van Jezus: Ik was vreemdeling en jullie hebben me opgenomen – of niet. Bijbelse gastvrijheid refereert aan geschiedenis: vergeet niet dat je zélf vreemdeling bent geweest. Je kunt het ook van de andere kant bekijken: “Ooit was ik een mens als jij maar nu ben ik een vluchteling”, uit een gedicht van Judith Verwaard. De sleutel is ontmoeting – ontmoeting verandert mensen.
Janneke Bron

Het moderamen heeft besloten om weer kerkdiensten te houden met 50 kerkgangers.
Wilt u met een kerkdienst bijwonen? Maak dan een reservering per persoon. Dit kan uiterlijk tot zaterdagmorgen 10 uur zolang het maximum aantal reserveringen nog niet bereikt is. Kijk op de homepagina van de website onder “Reserveren kerkdienst” Bij problemen kunt u bellen naar telefoonnummer 0263760277

Ook is deze dienst te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Collectes:
1. Kerk- koffie na de dienst 20 juni
2. Vluchtelingen in Griekenland

1e collecte vluchtelingen in Griekenland

Wereldwijd zijn miljoenen mensen op de vlucht, op zoek naar veiligheid en een betere toekomst. Mensen uit Syrië, Afghanistan en Iran komen via Turkije terecht in Griekse vluchtelingenkampen. Kerk in Actie gelooft dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven. Er wordt geholpen met voedsel, gezondheidszorg en onderwijs en er wordt geprobeerd hen op een betere plek te krijgen

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Ook kunt u na de dienst een gift doen in de schalen bij de uitgang van de kerk.

Gegevens

Datum:
20 juni 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps