Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

8 augustus 2021|10:00

Voorganger ds. Dick Juijn

8e zondag van de zomer – kleur: groen
Het thema strookt niet met wat ik in juni al voor het kerkblad moest aangeven.
Ik heb nl. in mijn vakantie in juni besloten om deze zomer een aantal keren uit het boek Handelingen te preken. Dat boek komt niet zo heel vaak aan de orde in de kerk, terwijl het zo’n mooi boek is, met al die wetenswaardigheden uit de jonge Kerk, wat hen overkwam, want hen geschonken werd.
Deze zondag ben ik aangekomen bij hoofdstuk 5, een beetje bruut verhaal, maar in de tijd dat ik in Velp stond zei een, inmiddels overleden gemeentelid: ‘je moet net zolang in de Bijbel lezen, ook de moeilijke teksten totdat je iets geschonken wordt’.
Ik hoop dus in de komende dagen een mooi geschenk te krijgen.
Ds. Dick Juijn

Ook is deze dienst te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Gelukkig kunnen we weer maatregelen afschalen. Het slot gaat er wat af en langzaam komt het “nieuwe normaal “ in zicht!

Wat blijft zijn de basisregels:
-1.5 mtr. afstand houden in de kerk en ook na de dienst bij het koffiedrinken!
-handen desinfecteren voor binnenkomst.
-eenrichtingsverkeer. Via de grote ingang aan de Kerkstraat de kerk inkomen en via de zijingang eruit.
-BIJ TWIJFEL OVER JE GEZONDHEID THUIS BLIJVEN.

Aanmelden:
-je kunt zonder aparte aanmelding naar de kerkdienst komen.
Wel moet je dan je naam en tel. nr/mail noteren op de lijst.
-je kunt het ook makkelijker maken door vooraf je via de mail aan te melden: reserveringkerkdienst@pknvelp.nl

Autodienst:
De zondagse autodienst wordt weer opgestart, zodat iedereen die dat wil weer aan de kerkdienst kan deelnemen.

Mondkapje:
De verplichting om een mondkapje te dragen als u in de kerk loopt is er niet meer. Het staat u vrij als u dit wenst om een mondkapje te gebruiken.

Zitplaatsen:
-iedereen is zo aan het systeem gewend dat een coördinator om de zitplaats te wijzen niet meer nodig is.
-stoelen staan op 1.5 mtr. Laat ze a.u.b. staan en ga niet met stoelen schuiven/slepen.

Zingen:
-we mogen weer zingen! Dat is heel goed nieuws. Voorlopig zullen we vragen of het zanggroepje ons nog een tijdje wil begeleiden.

Koffiedrinken:
-in de kerk en/of buiten kunt u een bekertje koffie krijgen of thee of fris.
Belangrijk is dat u de afstand goed in acht blijft houden!

Collecte:
-zoals gewend kunt u giften op de bekende bankrekeningnummers overmaken of liever nog overmaken via GIVT. Voor mensen in de kerk staan er 2 schalen bij de uitgang waar u uw gift in kunt doen.

De toekomst:
De tijd zal leren of er genoeg zitplaatsen in de kerk zullen zijn. We zijn in ieder geval blij dat er weer bij elkaar kunnen zijn als zingende gemeente!
Met de blik op de toekomst!

Collectes:
1. Diaconie – Epafras
2. Kerk – Onderhoud gebouwen

1e collecte

De eerste collecte is voor de diaconie bestemd voor Stichting Epafras die hulp biedt aan Nederlandse gedetineerden in het buitenland.

Verhaal van Trudy:

Trudy vertrok twintig jaar geleden naar Peru voor een paar weken vakantie met vrienden.  Haar jonge kinderen logeerden bij haar zus. Op de terugreis werd ze op het vliegveld aangehouden met drugs in haar koffer.  Ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Na haar vrijlating moest ze nog een boete betalen. Daar had ze geen geld voor. Ze ging werken in kleine baantjes en verdiende net genoeg voor onderdak en wat eten. Ze had contact met haar zus die nog steeds voor haar kinderen zorgde. De zus drong aan op haar terugkeer en Epafras bood aan om te helpen. Eén keer probeerde ze het, maar werd ze weer opgepakt omdat ze de boete nog niet betaald had. De teleurstelling was groot, ook bij haar familie. Trudy hield contact met Epafras en de ambassade, steeds met de aankondiging dat ze een keer terug zou gaan. Maar met het verstrijken van de jaren werd het moeilijker, ook omdat de familie haar opgegeven had en geen contact meer zocht.  Toen de coronacrisis uitbrak raakte Trudy haar werk kwijt en kon ze de huur niet meer betalen. Ze stond op straat. Epafras bood nogmaals aan om haar te helpen met terugkeer. Ze zag het als haar laatste kans en ze waagde de sprong. Epafras betaalde haar ticket en hielp haar de eerste dagen met wat geld voor opvang en eten. Bij haar familie kon ze niet terecht, uiteindelijk wel bij de daklozenopvang. Die hielpen haar met haar inschrijving in de gemeente, een ID en aanmelding voor huisvesting.  Ze hoopt op een seniorenwoning. En dat de familie het dan aandurft om ook weer eens langs te komen.

 

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Ook kunt u na de dienst een gift doen in de schalen bij de uitgang van de kerk.

 

Gegevens

Datum:
8 augustus 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk