Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

6 februari|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

5e zondag na Epifanie – kleur: groen
Lezing: Johannes 11: 1-16
Jezus houdt veel van Lazarus en zijn zussen. Die sturen Hem het bericht dat hij ziek is, doodziek. Toch gaat Jezus pas naar hen toe als Lazarus gestorven is. Waarom zo laat? Waarom te laat? Wat wil Jezus ons hier duidelijk maken?

Deze dienst is ook online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Een kerkdienst bijwonen is weer beperkt mogelijk, klik hiervoor op Reserveringen kerkdiensten | PKN Velp

Collectes:
1. Diaconie -SOS Kayamandi
2. Kerk- Dorpskerken

De eerste collecte zal bestemd zijn voor ons (met Rozendaal)   gezamenlijke   diaconale project Kayamandi.
Graag ontvangen wij uw gift via GIVT of op rekening NLS0 RABO 0369771788 t.n.v. Diaconie PG Velp o.v.v. Collecte 6/2 Kayamandi.
Afgelopen jaar stond, ook in Zuid-Afrika, in het teken van corona. In de townships waren de scholen een paar maanden dicht. In de weeshuizen was er veel hulp en afleiding door vrijwilligers, die de kinderen meenamen voor uitjes, of spelletjes met ze kwamen doen. Ook om ze met hun schoolwerk te helpen. Inmiddels zijn de kinderen weer naar school en maken zij en de pleegmoeders het goed.
Door de lockdown hadden veel ouders geen inkomen en er was geen geld om eten te kopen. Er is besloten dat er aan die gezinnen, waarvan de kinderen brood op school kregen, nu voedselpakketten aan het hele gezin uitgedeeld moesten worden. We zijn zo blij dat mw. Karin Viviers, die in onze raad van advies zit, in township Kayamandi woont en ons op de hoogte houdt.

De tweede collecte is voor Dorpskerken
In veel dorpen speelt de kerk een belangrijke rol: als geloofsgemeenschap, maar ook maatschappelijk en cultureel. De Dorpskerkenbeweging van de Prot. Kerk biedt kleine gemeenten een platform waar zij hun ervaringen kunnen delen, ideeën kunnen opdoen en elkaar kunnen inspireren en motiveren om kerk in, van en voor het dorp te zijn. Veel dorpskerken hebben hierdoor (opnieuw) verbindingen gelegd met hun buurt. Door samen te werken met anderen kan ook een kleine groep van betekening zijn

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Ook kunt u na de dienst een gift doen in de schalen bij de uitgang van de kerk

Gegevens

Datum:
6 februari
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk