Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pasen ochtenddienst

4 april 2021|10:00

Voorganger: Rob van de Wetering

Ook deze dienst is via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252 te volgen.

Lezing: Johannes 20:1 -18
Jezus is opgestaan! Hij heeft de dood overwonnen. Dat is het grote nieuws van Pasen. Maria van Magdala is de eerste die ontdekt dat het graf leeg is, ze is de eerste die door Jezus na zijn opstanding wordt aangesproken en zij is de eerste die het grote nieuws aan de wereld bekend mag maken. In de dienst op eerste paasdag zien we het wonder van Pasen door de ogen van Maria van Magdala. We mogen uitkijken naar een sfeervolle eredienst met een speciale muzikale invulling.

Collectes:

  1. Diaconie/ Project SOS Kayamandi
  2. Kerk/ Bijzondere erediensten

 

1e collecte :SOS Kayamandi
In ons gemeenschappelijke Velps/Rozendaalse diaconale project Kayamandi in Zuid-Afrika ontvangen 1200 kinderen op school dagelijks een maaltijd en worden in twee kleinschalige weeshuizen kinderen liefderijk opgevangen.

Op de foto staan ouders waarvan de kinderen brood via ons broodproject krijgen. De ouders van deze kinderen worden om toerbeurt gevraagd om in de groentetuin te komen werken/leren. Deze groentetuin is op het terrein van de school van hun kinderen. Er wordt geleerd hoe groente te verbouwen, ook op een klein stukje grond. Ook wordt er over gezond voedsel verteld. Met de opgedane kennis kunnen de ouders hun kinderen gezond eten voorzetten. Ook krijgen de ouders telkens alvast wat groente mee naar huis! Wanneer er genoeg verbouwd en geleerd is ontvangen de ouders een “groente” diploma, zie foto. En dan zijn er weer andere ouders aan de beurt! Dit alles is onder leiding van onze diëtist Jaques Treadway, geholpen door vrijwilligers.
Jaques is in dienst van ons broodproject.
Dit is ook onderdeel van het werk van onze stichting Kayamandi. Ik hoop dat wij in dit werk ondersteund zullen worden door betrokkenheid en financiële steun, zodat wij ons werk zolang mogelijk kunnen voortzetten. Wilt u uw bijdrage overmaken via Givt of op het rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88 van de Diaconie Protestantse Gemeente Velp o.v.v collecte 4/4 Kayamandi ?
Hartelijk dank,
Wim Buizert, werelddiaken.

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
4 april 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk