Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pinksterdienst

23 mei 2021|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Pinksteren
Lezing: Handelingen 2
Wij geloven in een Geest die ‘één maakt wat is verdeeld’. Passend zou zijn om naast het Pinksterverhaal uit Handelingen 2 het oeroude tegenbeeld te lezen: de spraak­verwarring van Babel (Gen. 11). Beide verhalen horen bij elkaar: hoogmoed en machtswellust drijven mensen uiteen, maar de Geest verbindt vervreemde mensen met elkaar, tot hun opperste verwondering. Daarom is er hoop. En dat is meer welkom dan ooit. Zelden verlangden we zo naar uitzicht. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is.
Ds. Dirk Jan Brans


Pinkstermorgen: Feest van hoop mèt kerkgangers (?)

Het moderamen heeft afgelopen week besloten om met ingang van Pinksteren weer kerkdiensten te houden met 30 kerkgangers.
Wilt u met Pinksteren de kerkdienst bijwonen? Maak dan een reservering per persoon. Dit kan uiterlijk tot zaterdagmorgen 10 uur zolang het maximum aantal reserveringen nog niet bereikt is. Kijk op de homepagina van de website onder “Reserveren kerkdienst” Bij problemen kunt u bellen naar telefoonnummer 0263760277

Ook is deze dienst te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

 

Collectes:

  1. Diaconie/ KiA: Pakistan
  2. Kerk/ Raad van Kerken

 

1e collecte voor de diaconie: Pakistan, zorgzame en sterke kerk
   
Van de 200 miljoen Pakistani zijn er circa 3 miljoen christen. Velen wonen op het platteland, zijn laag opgeleid, arm en hebben te maken met discriminatie en aanslagen. De grootste protestantse kerk ‘Church of Pakistan’ werkt aan vredesprojecten en diaconale ondersteuning om relevant en tot zegen te zijn voor het land. Naast opleidingen voor predikanten en jeugdwerkers werkt men aan verbetering van interreligieuze verhoudingen en er is zorg voor meervoudig gehandicapte kinderen. Onze bijdrage meer dan waard, ook via NL89 ABNA 0457 4574 57 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. projectnummer
Z 00400 Pakistan.

 

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Ook kunt u na de dienst een gift doen in de schalen bij de uitgang van de kerk.

 

Gegevens

Datum:
23 mei 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk